Jídla jsou poctivá a vydatná a zvednout se po nich ze židle není zrovna snadné. Je zde znát mnoho vlivů různých kultur. Rakouská kuchyně je ovlivněna italskou, polskou, maďarskou, českou ale i slovinskou gastronomií. Základem všech pokrmů jsou kvalitní a čerstvé suroviny.
Mezi další speciality, které také jistě budete znát, patří špekové knedlíky Tiroler Knödl s uzeným masem, kysaným zelím a brambory nebo hovězí špička vařená v zeleninovém vývaru s bramborem a zeleninou Tafelspitz.
Hlavní specialitou Tyrolska jsou sýrové špecle Käsespätzle a restované brambory na pánvi s kousky hovězího nebo vepřového masa Gröstl. V Korutanech byste měli ochutnat zejména plněné taštičky Kärntner Käsnudel. Plněné bývají směsí mletého masa, nebo se také připravují na sladko s jablky či tvarohem.
Vždy zde narazíte na výborný vývar, který bývá podávaný s celestinskými nudlemi nebo různými druhy knedlíčků. Velmi oblíbená je také gulášová polévka Gulassuppe.
Méně známou, ale o to lákavější pochoutkou je císařský trhanec Kaiserschmarrn. Je to lehká karamelizovaná palačinka ze sladkého těsta s rozinkami, která se podává posypaná cukrem a s nejrůznějšími ovocnými omáčkami (jablková, švestková, brusinková či meruňková). Dále stojí za zmínku také velký kynutý knedlík Germknödel plněný povidly, zalitý máslem nebo vanilkovou omáčkou a posypaný mákem.